برخی از این آداب و رسوم به دوره های تاریخی خاصی برمی گردد و یا اینکه از سوی مسلمانان کشورهای دیگر که در این کشور زندگی می کنند، وارد شده است از این رو مراسم سالانه عید سعید فطر در مناطق شمالی، جنوبی و بیروت در لبنان با یکدیگر متفاوت است.
اما به طور کلی مردم لبنان هر سال بر اساس عادتی دیرینه عید سعید فطر را با بازیهای مختلف از جمله آتش بازی، توزیع عیدی میان کودکان، حضور در مجالس خانوادگی و محلی در راستای افزایش انس و الفت و تهیه غذاهای محلی جشن می گیرند.
آتش بازی که از مهمترین بازیها و پدیده های عید سعید فطر در لبنان به شمار می رود، از اهمیت خاصی برخوردار است که مردم به بر افروختن آتش می پردازند که یا به آن تماشا می کنند، یا از روی آن می پرند و یا دور آن می چرخند.
رفتن به گردشگاهها، باغها، پارکها و مناطق زیبا منجر به خوشحالی و سرور آنها می شود، به ویژه اینکه لباسهای جدید و زیبای خود را بر تن می کنند . تماشای فیلمهای سینمایی و نمایشهای طنز و فکاهی در این روز جایگاه خاصی دارد. برخی از والدین نیز با فرزندان خود، پس از اینکه بهترین لباس خود را پوشیدند به گردش و پیاده روی می پردازند.
فرزندان در این روز بسیار خوشحال هستند، چرا که این روز با پوشیدن لباسهای جدید همراه است . والدین یا اقوام دیگر برای آنها لباسهایی خریده و در کنار تختخواب آنها قرار می دهند و هنگامی که از خواب بیدار می شوند، لباسهای خود را می بینند و این باعث خوشحالی آنها می شود.
شب عید علاوه بر اینکه با تبریک و تهنیت همراه است، دقایقی را نیز برای صفای دل و ذهن به سخنان دینی گوش می دهند و با تعریف لطیفه برای کودکان آنها را می خندانند.
روز عید روز خوردن کیک و شیرینی هایی است که با گردو، پسته یا خرما به وسیله زنان خانه دار تهیه شده است. زنان خانه دار از مدتها قبل همه وسایل را خریده اند و در روز عید کیک و شیرینی طبخ می کنند. اما برخی از زنان کارمند که فرصت کافی برای تهیه این شیرینی ها ندارند، انها را به صورت آماده خریداری می کنند .
نظر شما